Loading animation
Mobile menu button

Handels- en contractenrecht

(Commerciële) contracten en algemene voorwaarden
Debiteuren en incasso

Opzetten en aanpassen vennootschappen en andere rechtspersonen
Fusies, overnames en samenwerkingen (onder andere due dilligence-onderzoek)
Financiering en (zakelijke en persoonlijke) zekerheden
Aandeelhouders en bestuurders
(Commerciële) contracten en algemene voorwaarden
Debiteuren en incasso

Bekijk onze andere expertises

Alleen de bodem of ook het dak?

Een cliënt, actief in de reiniging van opslagtanks, heeft als onderaannemer een opdracht tot reiniging van een opslagtank in de Rotterdamse haven aangenomen.

Er ontstaat met de hoofdaannemer een geschil over de vraag welke werkzaamheden wel en niet voor de vaste aanneemsom worden verricht. Is in de vaste prijs enkel het verwijderen van vuil op de bodem van de tank overeengekomen óf het geheel reinigen van de tank inclusief het dak?

Na het bestuderen van het contract stellen we vast dat het contract onvoldoende duidelijkheid biedt. We kiezen als insteek voor het voeren van verweer dat het voor de opdrachtgever onmogelijk is om voor de overeengekomen prijs te verwachten dat de gehele tank zou worden gereinigd.

Met behulp van getuigenverklaringen hebben wij de rechtbank kunnen overtuigen van de juistheid van dit standpunt van cliënt. Dit heeft geleid tot een volledige toewijzing van de vordering. De bodem van de tank werd grondig gereinigd maar voor het dak moest een andere oplossing worden gevonden.